Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Weis  Pali
Na cesto: 45 Dg polohrubej múky, 10 Dg pomletých orechov, 10 Dg práškového cukru, ¼ kg maslo, štipka soli, 1 celé vajce. Na krém: 3 dcl mlieka, 3 lyžice polohrubej múky ( alebo 4 lyžice zlatého klasu,vanilkový cukor, 37,5 dg masla s 25 dg práškového cukru

Weis Pali - príprava

    Zamiesiť na doske, rozdeliť na 2 cestička, rozváľkať na veľkosť plechu a každé na jednom plechu upiecť na papieri na pečenie.

    Krém:Postup: Z mlieka, múky a cukru urobiť hustý krém, nechať vychladnúť.
    Vymiešať maslo s práškovým cukrom do hladka a postupne pridávať vychladnutý krém.

    Natrieť krém na jedno cesto, druhým cestom ho prikryť a posypať práškovým cukrom.
    Pláty sú veľmi krehké, zaobchádzať s nimi jemne.
    Krájame až keď trochu postojí, lebo čím je čerstvejší, tým je lámavejší.
Top