Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Jablkový koláč
Kategória:
Na cesto:
200 g polohrubej múky,
1 dl oleja,
1 dl vody,
200 g kryštálového cukru,
4 vajcia,
1 kypriaci prášok do pečiva,
Na plnku:
1000 g jabĺk,80 g Zlatého klasu (2 ks),100 g kryštálového cukru,
3 dl vody,
300 g smotany na šľahanie,
1 stužovač šľahačky.
Jablkový koláč - príprava
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.
Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame.
Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
Očistené jablká nastrúhame. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Po vychladnutí kašu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
Sladkú smotanu dotuha vyšľaháme so stužovačom a natrieme na plnku. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Jablkový koláč - príprava
Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame.
Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
Očistené jablká nastrúhame. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Po vychladnutí kašu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
Sladkú smotanu dotuha vyšľaháme so stužovačom a natrieme na plnku. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.