Palacinky plnené jablkami a pomarančovo-orechovým krémom - príprava
Z vajíčok a múky, primiešaním mlieka, minerálnej vody a trochu kryštálového cukru, pripravíme husté palacinkové cestíčko tak, aby v ňom neboli hrudky.
Do cestíčka nastrúhame vopred ošúpané jablká, ktoré sme zbavili jadierok.
Na panvici s troškou oleja upečieme palacinky, ktoré by nemali byť príliš tenké.
Medzi tým na troche rozohriateho masla začneme pražiť mleté orechy, pridáme väčšiu časť pripraveného práškového cukru a prilejeme pomarančový džús.
Miešame a varíme dovtedy, kým orechy nenasiaknu pomarančovú šťavu.
Zahustíme kúskami čerstvého pomaranča. Týmto krémom naplníme palacinky a stočíme ich.
Stočené palacinky nakrájame na silné kolieska a pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
Ozdobíme nastrúhanou pomarančovou kôrou.