Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Jahodový koláč
Cesto - 9 vajec, 9 PL kryštálového cukru, 9 PL polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 2 PL kakaa Krém 1 - 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilkový cukor, 300 ml šlahačky Krém 2 - 200 ml šľahačky, kompotované jahody Poleva - 500 ml červeného sirupu, 2/3 Zlatého klasu, cukor podľa chuti

Jahodový koláč - príprava

    Bielka oddelíme od žľtkov, ktoré vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme piškotu.
    Z mlieka, Zlatého klasu a obidvoch cukrov uvaríme puding. Do vychladnutého vmiešame vyšľahanú šľahačku. Natrieme ju na vychladnutú piškotu.
    Do šľahačky pridáme polovicu jahôd a vyšľaháme. Natrieme ho na pudingový krém. Zvyšné jahody vtlačíme do šľahačkového krému.
    Dáme uvariť sirup, Zlatý klas a cukor. Necháme vychladnúť a polejeme ním koláč
Top