Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Sicílske hydinové mäso
Kategória:
600 g kuracieho alebo morčacieho mäsa, soľ, štipka mletého ďumbieru (zázvoru), 1 cibuľa, olej, 300 g zemiakov, 1 lyžica posekaného kôpru, 300 g cukiny, 2 dl kyslej smotany
Sicílske hydinové mäso - príprava
Hydinové mäso pokrájame na rezance, osolíme a prudko opražíme na troche oleja.
Do olejom vymastenej zapekacej misy uložíme na kolieska pokrájané zemiaky, posypeme pokrájanou cibuľou, posekaným kôprom a osolíme.
Na zemiaky rozložíme opečené mäso, ochutíme ďumbierom a naň rozložíme vrstvu očistenej a plátky pokrájanej cukiny. Všetko pokvapkáme olejom, kyslou smotanou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.
Sicílske hydinové mäso - príprava
Do olejom vymastenej zapekacej misy uložíme na kolieska pokrájané zemiaky, posypeme pokrájanou cibuľou, posekaným kôprom a osolíme.
Na zemiaky rozložíme opečené mäso, ochutíme ďumbierom a naň rozložíme vrstvu očistenej a plátky pokrájanej cukiny. Všetko pokvapkáme olejom, kyslou smotanou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.