Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
GRÓFKIN KOLÁČ
Kategória:
45 dkg polohrubej múky, 12,5 dkg HERY, 1/2 balíka práčku do pečiva, 20 dkg cukru, 4 žĺtky, 2 PL mlieka, citrónová kôra, 1 lyžička kakaa, 7 očistených jabĺk, sneh zo 4 bielkov, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryštálového cukru, 10 dkg orechov, 10 dkg hrozienok.
GRÓFKIN KOLÁČ - príprava
Na doske spracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu
z neho odložíme do chladničky.
Do zvyšku pridáme kakao, rozvaľkáme na veľkosť plechu
a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na cesto nastrúhame jablká, posypeme cukrom, orechmi
a hrozienkami.
Na jablká rozotrieme sneh zo 4 bielkov a nakoniec postrúhame cesto z chladničky.
Upečený koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou.
GRÓFKIN KOLÁČ - príprava
z neho odložíme do chladničky.
Do zvyšku pridáme kakao, rozvaľkáme na veľkosť plechu
a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na cesto nastrúhame jablká, posypeme cukrom, orechmi
a hrozienkami.
Na jablká rozotrieme sneh zo 4 bielkov a nakoniec postrúhame cesto z chladničky.
Upečený koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou.