Hotovú huspeninu podávame pokvapkanú octom, s chlebom a cibuľovým šalátom.
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
2 kg bravčových nožičiek
3 dl vody
120 g rôznej koreňovej zeleniny
celé čierne korenie
1 ks cibuľa
2 ks strúčikov cesnaku
soľ
Huspenina – Rôsol - príprava
Nožičky očistíme, umyjeme, zalejeme studenou vodou a pomaly varíme. Po asi 1 hodine varu pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, celé čierne korenie, cibuľu, cesnak a soľ. Varíme ešte asi 2 1/2 až 3 hodiny. Potom nožičky vykostíme, mäso rozdelíme na taniere a zalejeme precedeným vývarom. Huspeninu necháme v chlade stuhnúť. Podávame pokvapkanú octom, s chlebom a cibuľovým šalátom.