1 kg rajčín /môže byť aj viac/,
1 kg paprík,
5 veľkých cibúľ,
1 hlávka cesnaku,1 PL – sladkej papriky,
1 KL – pálivej papriky,
1 KL – mletého čierneho korenia, ½ kg bravčového mäsa,
½ kg hovädzieho mäsa pomlieť
Mäsovo-zeleninová zmes na špagety - príprava
1 kg rajčín /môže byť aj viac/
1 kg paprík
5 veľkých cibúľ
1 hlávka cesnaku
Masu spolu pomlieť, povariť, prepasírovať a rozmixovať na hladkú hmotu.
Potom pridať:
1 PL – sladkej papriky
1 KL – pálivej papriky
1 KL – mletého čierneho korenia
Odobrať z uvarenej zeleniny 2-3 dcl do toho pridať koreniny, povariť a vmiešať znovu do hladkej zeleninovej hmoty.
Mäso:
½ kg bravčového mäsa
½ kg hovädzieho mäsa pomlieť, pridať cesnak, podliať vodu, variť do mäkka bez masti asi ½ hodiny. Potom pridať do zeleninovej hmoty a spolu variť ½ hodiny. Potom dať do fliaš /8 ks – 3 dcl/ a sterilizovať ½ hodiny pri
100 stupňoch C.