Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Ananásový 10-minútový koláč
Kategória:
Poleva - 100 gramov hery, 150 gramov práškového cukru, 1,5 dcl sladkej smotany alebo mlieka, jedna lyžička vanilkový cukor, 50 gramov sekaných vlašských orechov, 50 gramov strúhaného kokosu.
Cesto – 400 gramov hladkej múky, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 250 – 300 gramov práškového cukru, 2 celé vajcia, jedna konzerva ananásu aj šťava.
Ananásový 10-minútový koláč - príprava
Pracovný postup - v panvici roztopíme heru, práškový cukor, smotanu alebo mlieko. Všetko spolu povaríme na slabom plameni tri minúty a odstavíme. Vmiešame vanilkový cukor, sekané vlašské orechy a strúhaný kokos.
Pracovný postup – múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, celé vajcia, konzerva kompótu so šťavou a s pokrájanými kúskami ananásu zmiešame v miske varechou na redšie cesto. Ak je cesto husté prilejeme trochu vody. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre pri teplote 160 až 170 stupňov 20 až 25 minút.Polevu rozotrieme na horúci koláč a necháme vychladnúť.
: najprv robíme polevu až potom cesto
Ananásový 10-minútový koláč - príprava
Pracovný postup – múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, celé vajcia, konzerva kompótu so šťavou a s pokrájanými kúskami ananásu zmiešame v miske varechou na redšie cesto. Ak je cesto husté prilejeme trochu vody. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre pri teplote 160 až 170 stupňov 20 až 25 minút.Polevu rozotrieme na horúci koláč a necháme vychladnúť.
: najprv robíme polevu až potom cesto