Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Plneny chlieb
Kategória: 
Na pripravu budete potrebovat: Najlepsie okruhli chlieb 3 x kysla smotana 2 x cele balenia taveneho syru 250 az 300g slanina (bude potrebne vela masti, gramaz zavisi od tucnoty slaniny) 4 x Stredne velke papriky Podravku drvene cierne korenie

Plneny chlieb - príprava

    Najprv pripravyme vypln do chlebu. Kyslu smotanu zmiesajte s tavenym syrom, miesajte do vtedy kym sa syr uplne nerozpusti. Potom narezte papriky na kocky a vlozte do syrovej zmesi, pomiesajte. Narezte slaninu na kocky a nechajte prazit, ked bude slaninka oprazena pridajte ju do zmesi ale bez masti (ja osobne trosku masti tam predsa prilejem ale nie vela aby zmes nebola prilis mastna) a ochutke podravkou a ciernym korenim podla chuti. Dobre zamiesajte.

    Vezmite okruhlu chieb a odrezte vrch, (vrch bude sluzit ako prikryvka). Dalej vydlabte chleba tak aby ostal prazdy, pritom dlabance aby neboli prilis male. Teraz pouzite mast zo slaniny o potrite nou cely chleba z vonka aj z vnutra a nezabudnite na poklop. Masu, ktoru ste si uz pripravili nalejte do chlebu a zakryte. Pozte chlieb na pekach a okolo neho polozte dlabance a polejte ich zvysnou mastou.

    Chieb aj s dlabancami nechajte zapiest asi 15 az 20 min kym nieje chrumkavy odporucam mensie teloty

    Pozn: Zlabance a poklop mozete pouzit namiesto priboru, len namacajte a vychutnavajte

    Dobru chut
Top