Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Cestovina s hlivou na smotane
Kategória:
cestoviny, 50 dkg hlivy, cibuľa, šľahačková smotana, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, bobkový list, šťava z citróna, soľ, mletá rasca
Cestovina s hlivou na smotane - príprava
Cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú hlivu, posolíme, posypeme mletým čiernym korením, rascou (mierne) a necháme podusiť.
Asi za 5 minút pridáme mletú papriku a opäť približne
1 minútu na miernom ohni podusíme.
Potom podlejeme 2,5 - 3 dcl vody, pridáme bobkový list a prikryté podusíme asi 30 minút.
Nakoniec hladkú múku zmiešame s 1/2 dcl vody, a zahustíme udusenú hlivu.
Pridáme smotanu a 1 minútu ešte povaríme. (Môžeme pridať aj mlieko - podľa potreby).
Mierne vychladnutú omáčku dochutíme citrónovou šťavou a podávame s cestovinou.
Tento recept možno pripraviť aj so šampiónmi, alebo kuracím mäsom.
Cestovina s hlivou na smotane - príprava
Asi za 5 minút pridáme mletú papriku a opäť približne
1 minútu na miernom ohni podusíme.
Potom podlejeme 2,5 - 3 dcl vody, pridáme bobkový list a prikryté podusíme asi 30 minút.
Nakoniec hladkú múku zmiešame s 1/2 dcl vody, a zahustíme udusenú hlivu.
Pridáme smotanu a 1 minútu ešte povaríme. (Môžeme pridať aj mlieko - podľa potreby).
Mierne vychladnutú omáčku dochutíme citrónovou šťavou a podávame s cestovinou.
Tento recept možno pripraviť aj so šampiónmi, alebo kuracím mäsom.