Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Holubky
Kategória: 
• hlávková kapusta - kapustné listy • 500 g ryže • 750 g zomletého mäsa ( bravčové alebo hovädzie) • 200 g cibule • 1 vajce • 2 polievkové lyžice (ďalej PL) bravčovej masti • 3 dcl domáceho paradajkového pretlaku (kúpeného stačí menej) • 3 PL kečupu • 2 PL paprikovej nátierky • soľ, čierne korenie, sladká paprika, vegeta

Holubky - príprava

    Obvaríme kapustové listy, medzitým umyjeme ryžu v horúcej vode a necháme stiecť. Na masti (1 PL) popražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme mäso, ktoré krátko popražíme a dochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou. Už mimo sporáka k tejto zmesi pridáme ryžu, paprikovú nátierku, paradajkový pretlak 1,5 -2 dcl, kečup 1PL, vajce a premiešame. Touto zmesou plníme kapustné listy - holubky. Na dno hrnca nakrájame zvyšnú kapustu na kocky a na ňu ukladáme nahusto holubky. Zalejeme najprv malým množstvom studenej vody, potom pridáme zvyšný paradajkový pretlak, kečup 1PL a dolejeme vodu povrch. Dochutíme vegetou, dáme 1 PL masti a prikryté varíme asi 20min. Uvarené môžeme podávať s chlebom, smotanou alebo paradajkovou omáčkou.
Top