Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Nakladaná čalamáda
Kategória:
6kg kapusty, 2kg paprika /farebná na spestrenie/, 2kg cibule, 2kg uhoriek, 1-2 hlávky karfiolu, mrkva, 1čajová lyž. Borkenu - Dvojsiričitan draselný.
POZOR! paradajky tam byť nesmú.
Nálev: 30dkg cukru, 2-3 Deká, 1l octu, 2l vody
Nakladaná čalamáda - príprava
Nálev: Vodu , ocot, cukor a deká uvaríme, necháme vychladnúť a precedíme cez husté sito.
Zeleninu si nakrájame podľa potreby, karfiol rozoberieme na malinké ružičky, posypeme 1 čajovou lyžičkou dvojsiričitanu.
Dôkladne zeleninu premiešame a zalejeme letným / studeným / nálevom. Necháme odstáť niekoľko hodín. Občas premiešame.
Takto pripravenú čalamádu potom natlačíme do pripravenej nádoby. Malý súdok, veľké sklenené fľaše, alebo uzatvárateľné vedro. Zvyšný nálev ak ostane tam nedávam. NEZAVÁRAME
Nakladaná čalamáda - príprava
Zeleninu si nakrájame podľa potreby, karfiol rozoberieme na malinké ružičky, posypeme 1 čajovou lyžičkou dvojsiričitanu.
Dôkladne zeleninu premiešame a zalejeme letným / studeným / nálevom. Necháme odstáť niekoľko hodín. Občas premiešame.
Takto pripravenú čalamádu potom natlačíme do pripravenej nádoby. Malý súdok, veľké sklenené fľaše, alebo uzatvárateľné vedro. Zvyšný nálev ak ostane tam nedávam. NEZAVÁRAME