Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Špagety Bolognese
Kategória: 
500 g špagiet, 300 až 500 g mletého mäsa, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, konzerva s lúpanými paradajkami, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, oregano, soľ, olej, tvrdý strúhaný syr

Špagety Bolognese - príprava

    Cibuľu ošúpeme, nakrájame a dáme pražiť na olej, po zmäknutí pridáme pretlačný cesnak a ešte chvíľu popražíme, pridáme červenú papriku, po malej chvíli pridáme mleté mäso, ktoré okoreníme čiernym korením a soľou (podľa chuti). Kým sa mäso praží, pripravíme si omáčku: zmixujeme spolu paradajky z konzervy a paradajkový pretlak dochutené oreganom. Po upražení mäsa pridáme k nemu paradajkovú omáčku a varíme, kým nezovrie. Vzniknutú omáčku bolognese zmiešame spolu s uvarenými špagetami, alebo servírujeme na špagety, až na tanier (zasa podľa chuti a vlastného tvorivého myslenia). Špagety na tanieri bohato posypeme strúhaným syrom a konzumujeme za tepla. Dobrú chuť!
Top