Plnený závin na slano
Kategória: 
260 ml mlieka, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 250 g hladkej muky, 250 g polohrubej muky, 1 lyžička drteného kmínu, 1 lyžice oregana, 20 g čerstvých kvasníc náplň: pór, saláma, niva

Plnený závin na slano - príprava

    Suroviny na cesto vložíme v uvedenom poradí do pekárne
    a zapneme program Príprava cesta.
    Alebo vypracujeme ručne a necháme vykynúť.
    Po vykysnutí cesto premiestnime na dosku a rozvaľkáme asi na veľkosť plechu.
    Nožom alebo radielkom obkrojíme, aby vznikol pravidelný obdĺžnik.
    Doprostred cesta navrstvíme náplň (môžeme ľubovoľne obmeniť).
    Premietnime na plech s papierom na pečenie a sformujeme do požadovaného tvaru.

    Vložíme do trúby vyhriatej na 200°C a pečieme 20-30 minút.
Top