260 ml mlieka, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 250 g hladkej muky, 250 g polohrubej muky, 1 lyžička drteného kmínu, 1 lyžice oregana, 20 g čerstvých kvasníc
náplň: pór, saláma, niva
Plnený závin na slano - príprava
Suroviny na cesto vložíme v uvedenom poradí do pekárne
a zapneme program Príprava cesta.
Alebo vypracujeme ručne a necháme vykynúť.
Po vykysnutí cesto premiestnime na dosku a rozvaľkáme asi na veľkosť plechu.
Nožom alebo radielkom obkrojíme, aby vznikol pravidelný obdĺžnik.
Doprostred cesta navrstvíme náplň (môžeme ľubovoľne obmeniť).
Premietnime na plech s papierom na pečenie a sformujeme do požadovaného tvaru.
Vložíme do trúby vyhriatej na 200°C a pečieme 20-30 minút.