400 g tvrdého syra , 200 g šunky , 4 tavené syry , 3 sterilizované uhorky , 250 g masla , 2 na tvrdo uvarené vajcia
Syrová roláda - príprava
Celý kus syra vložíme do mikroténového vrecúška,
na vrecúšku uviažeme uzol a varíme vo vriacej vode, kým syr nezmäkne.
4 plátky šunky si odložíme a ostatnú pokrájame
na štvorčeky.
Uhorky pokrájame na kolieska asi 5 mm hrubé.
Vajcia pokrájame na kocky.
Zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom a do zmesi primiešame uhorky a pokrájanú šunku.
Zmäknutý syr vyberieme z vrecúška a na alobale vyvaľkáme
na plát hrubý menej ako 5 mm.
Na plát syra navrstvíme plnku.
Pomocou alobalu vytvoríme roládu.
Na roládu poukladáme odložené plátky šunky, roládu zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.
Stuhnutú roládu krájame na plátky.