Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Ryba v smotanovej karí omáčke
Kategória:
500 g morskej tresky ,
2 šalotky ,
1 ČL korenia na ryby ,
2 PL hladkej múky ,
2 PL oleja ,
1/2 červenej čili papričky (možno nahradiť 1/4 ČL sušenej) ,
1 ČL sypkej zeleninovej koreniacej zmesi ,
3 ČL korenia karí ,
200 g mrazeného hrášku ,
za hrsť lístkov stopkového zeleru ,
250 g smotany na varenie ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Ryba v smotanovej karí omáčke - príprava
Filety z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájame
na 2-centimetrové kocky.
V miske zmiešame múku s korením na ryby a rybie kocky v nej obalíme.
Zvyšky múky pred smažením oklepeme.
Do hrnca dáme na rozpálený olej opražiť najemno nakrájanú šalotku.
Pridáme kúsky ryby a restujeme, pokiaľ nezískajú jemný ružový nádych.
Čili papričku opatrne zbavíme semienok a nasekáme na drobné kúsky, ktoré pridáme k rybám.
Zalejeme trochou vody, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a karí korením.
Prisypeme hrášok a dusíme asi 4 minúty pod pokrievkou. Pridáme najemno nakrájané lístky zeleru a zalejeme smotanou.
Necháme prejsť varom a po minúte odstavíme.
Vhodnou prílohou je ryža.
Podobné recepty
Ryba v smotanovej karí omáčke - príprava
na 2-centimetrové kocky.
V miske zmiešame múku s korením na ryby a rybie kocky v nej obalíme.
Zvyšky múky pred smažením oklepeme.
Do hrnca dáme na rozpálený olej opražiť najemno nakrájanú šalotku.
Pridáme kúsky ryby a restujeme, pokiaľ nezískajú jemný ružový nádych.
Čili papričku opatrne zbavíme semienok a nasekáme na drobné kúsky, ktoré pridáme k rybám.
Zalejeme trochou vody, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a karí korením.
Prisypeme hrášok a dusíme asi 4 minúty pod pokrievkou. Pridáme najemno nakrájané lístky zeleru a zalejeme smotanou.
Necháme prejsť varom a po minúte odstavíme.
Vhodnou prílohou je ryža.