Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom
Kategória:
400 g kuracích pŕs,
soľ, mleté biele korenie,
3 lyžice olivového oleja,
200 g špagiet,
150 g póru,
4 rajčiny,
3 vajcia,
zväzok pažítky,
Zálievka:
180 g ľahkej majonézy,
2-3 lyžice ostrého kečupu,
¼ lyžičky farebného korenia,
2 strúčiky cesnaku
Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom - príprava
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a opatrne ich naklepeme.
Z oboch strán osolíme a okoreníme.
Mäso opečieme zvoľna na 2 lyžiciach oleja.
Opečené kuracie prsia vyberieme a necháme vychladnúť.
Potom ich nakrájame na kocky.
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
Necháme odkvapkať a omastíme olivovým olejom.
Pór očistíme a nakrájame na tenké kolečká aj so zelenou časťou.
Rajčiny sparíme vriacou vodou a olúpeme. Pokrájame
na kocky. Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame na kolečka.
Na zálievku zmiešame majonézu s kečupom a korením a pridáme prelisovaný cesnak.
V mise premiešame všetky suroviny okrem vajec a pokvapkáme zálievkou.
Šalát ľahko premiešame , obložíme vajíčkami a necháme asi 30 minút vychladnúť.
Miesto špagiet môžeme použiť akékoľvek iné cestoviny
a kuracie mäso môžeme zameniť za hydinové pečienky, čerstvého tuniaka alebo zbytky rôzneho mäsa, prípadne sójové.
Podobné recepty
Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom - príprava
Z oboch strán osolíme a okoreníme.
Mäso opečieme zvoľna na 2 lyžiciach oleja.
Opečené kuracie prsia vyberieme a necháme vychladnúť.
Potom ich nakrájame na kocky.
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
Necháme odkvapkať a omastíme olivovým olejom.
Pór očistíme a nakrájame na tenké kolečká aj so zelenou časťou.
Rajčiny sparíme vriacou vodou a olúpeme. Pokrájame
na kocky. Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame na kolečka.
Na zálievku zmiešame majonézu s kečupom a korením a pridáme prelisovaný cesnak.
V mise premiešame všetky suroviny okrem vajec a pokvapkáme zálievkou.
Šalát ľahko premiešame , obložíme vajíčkami a necháme asi 30 minút vychladnúť.
Miesto špagiet môžeme použiť akékoľvek iné cestoviny
a kuracie mäso môžeme zameniť za hydinové pečienky, čerstvého tuniaka alebo zbytky rôzneho mäsa, prípadne sójové.