Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Terina z lososa
Kategória: 
300 g údeného lososa, 120 g termizovaného syra Lúčina , 80 g smotanového topeného syra , 300 ml hustej kyslej smotany , 10 g želatíny v plátkoch , šťavu z 1/4 citróna , 1 PL kôpru , mleté čierne korenie , soľ

Terina z lososa - príprava

    Filety údeného lososa pokrájame na 2 až 3 cm plátky.
    Kôpor opláchneme a nasekáme.
    Lúčinu vymiešame s topeným syrom.
    Pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a nasekaný kôpor.
    Želatínu pripravenú podľa návodu vmiešame do smotanovej zmesi.
    Podlhovastú menšiu formu vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno formy rozložíme jednu tretinu pokrájaného údeného lososa a zalejeme ho polovičnou časťou smotanového krému. Na krém uložíme znova ďalšie plátky lososa, ktoré zalejeme zvyšným krémom.
    Ukončíme vrstvou lososa, prikryjeme fóliou a odložíme odstáť na chladné miesto na celý deň.
    Odležanú terinu pokrájame na kúsky a ozdobíme čerstvým kôprom.
    Podávame s nakrájanou bagetou.
Top