Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Paličky na bubon
Kategória:
8 spodných kuracích stehienok ,
soľ ,
čierne mleté korenie ,
2 PL sušenej šalvie ,
200 ml kečupu ,
100 g medu ,
2 PL horčice ,
4 PL limetovej šťavy ,
2 ČL čili ,
1 PL korenia karí ,
6 PL oleja
Paličky na bubon - príprava
Prst opatrne vsunieme medzi kožu a mäso stehienok
a stiahneme ju smerom ku kosti, nie však úplne. Iba tak, aby sme obnažili mäsovú časť.
Mäso potrieme soľou, okoreníme a posypeme podrvenou šalviou.
Kožu opatrne natiahneme naspäť a stehienka necháme
do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.
Z kečupu, medu, horčice, limetovej (citrónovej) šťavy, soli, čierneho mletého korenia, čili, karí a oleja vymiešame omáčku.
Stehná dáme piecť do rúry vyhriatej asi na 200 až 220 stupňov.
Po 5 minútach ich potrieme omáčkou a dopečieme.
Paličky na bubon - príprava
a stiahneme ju smerom ku kosti, nie však úplne. Iba tak, aby sme obnažili mäsovú časť.
Mäso potrieme soľou, okoreníme a posypeme podrvenou šalviou.
Kožu opatrne natiahneme naspäť a stehienka necháme
do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.
Z kečupu, medu, horčice, limetovej (citrónovej) šťavy, soli, čierneho mletého korenia, čili, karí a oleja vymiešame omáčku.
Stehná dáme piecť do rúry vyhriatej asi na 200 až 220 stupňov.
Po 5 minútach ich potrieme omáčkou a dopečieme.