Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Zemiakové pyré troch chutí
Zemiakové pyré troch chutí - príprava
Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Zemiaky necháme variť asi 20 – 25 minút, aby boli dostatočne mäkké.
Vodu zlejeme tak, aby na dne ostal asi 1 cm vody.
Zemiaky ihneď roztlačíme vidličkou alebo tlačidlom
na zemiaky.
V horúcom mlieku rozpustíme maslo, vlejeme do roztlačených zemiakov a pomocou ručného šľahača vyšľaháme vláčne pyré. Podľa potreby dochutíme soľou.
S korením karí a cesnakom (dobré aj bez mlieka)
Na olivovom oleji opatrne dozlatista osmažíme 4 pretlačené cesnaky, ktoré pridáme k pripraveným roztlačeným zemiakom. Pyré ochutíme 1 ČL korenia karí, 1 PL masla, 2 PL posekanej petržlenovej vňate, čerstvo pomletým čiernym korením podľa chuti a dobre vymiešame.
So šampiňónmi a s červenou cibuľou (plná chuť, výborná vôňa)
Na olivovom oleji osmažíme 1 nadrobno nasekanú červenú cibuľu a 100 g šampiňónov pokrájaných na plátky.
Zmes primiešame do základného pyré, pridáme mleté čierne korenie a podľa chuti morskú soľ.
S pestom a bazalkou (s vôňou byliniek a orieškov)
Do roztlačených a vyšľahaných zemiakov pridáme
2 PL olivového oleja, asi 200 ml horúcej vody z uvarených zemiakov a 1 PL pesta.
Čerstvé listy bazalky nakrájame na menšie kúsky a zľahka vmiešame do pyré.
Naservírované pyré posypeme opraženými a nahrubo posekanými lieskovými orieškami.
Pridáme za hrsť strúhaného parmezánu, ochutíme čerstvo pomletým farebným korením a ozdobíme lístkom bazalky.
Podobné recepty
Zemiakové pyré troch chutí - príprava
Vodu zlejeme tak, aby na dne ostal asi 1 cm vody.
Zemiaky ihneď roztlačíme vidličkou alebo tlačidlom
na zemiaky.
V horúcom mlieku rozpustíme maslo, vlejeme do roztlačených zemiakov a pomocou ručného šľahača vyšľaháme vláčne pyré. Podľa potreby dochutíme soľou.
S korením karí a cesnakom (dobré aj bez mlieka)
Na olivovom oleji opatrne dozlatista osmažíme 4 pretlačené cesnaky, ktoré pridáme k pripraveným roztlačeným zemiakom. Pyré ochutíme 1 ČL korenia karí, 1 PL masla, 2 PL posekanej petržlenovej vňate, čerstvo pomletým čiernym korením podľa chuti a dobre vymiešame.
So šampiňónmi a s červenou cibuľou (plná chuť, výborná vôňa)
Na olivovom oleji osmažíme 1 nadrobno nasekanú červenú cibuľu a 100 g šampiňónov pokrájaných na plátky.
Zmes primiešame do základného pyré, pridáme mleté čierne korenie a podľa chuti morskú soľ.
S pestom a bazalkou (s vôňou byliniek a orieškov)
Do roztlačených a vyšľahaných zemiakov pridáme
2 PL olivového oleja, asi 200 ml horúcej vody z uvarených zemiakov a 1 PL pesta.
Čerstvé listy bazalky nakrájame na menšie kúsky a zľahka vmiešame do pyré.
Naservírované pyré posypeme opraženými a nahrubo posekanými lieskovými orieškami.
Pridáme za hrsť strúhaného parmezánu, ochutíme čerstvo pomletým farebným korením a ozdobíme lístkom bazalky.