Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Žemľové knedle
Kategória:
200 g staršieho pečiva ,
1 menšiu cibuľu ,
4 PL masla ,
2 PL nasekanej petržlenovej vňate ,
3 vajcia ,
3 PL múky ,
125 ml mlieka ,
múku na spracovanie ,
soľ
Žemľové knedle - príprava
Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy.
Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci
na masle do sklovitá.
K cibuli pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom
a rozšľahanými vajciami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva.
Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút
na chladnom mieste.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu.
Z cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody.
Varíme na miernom plameni asi 15 minút.
Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou
a necháme odkvapkať na sitku.
Žemľové knedle sa hodia ako príloha napríklad k bravčovému mäsu s omáčkou.
Podobné recepty
Žemľové knedle - príprava
Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci
na masle do sklovitá.
K cibuli pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom
a rozšľahanými vajciami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva.
Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút
na chladnom mieste.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu.
Z cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody.
Varíme na miernom plameni asi 15 minút.
Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou
a necháme odkvapkať na sitku.
Žemľové knedle sa hodia ako príloha napríklad k bravčovému mäsu s omáčkou.