Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Hydinový závin plnený zeleninou
Kategória: 
1 kurča alebo morku, 2 ČL olivového oleja, biele mleté korenie, soľ, vegetu, 1 pór, 200 g mrkvy, 4 PL mrazeného hrášku, 4 PL mrazenej kukurice, 3 šampiňóny, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať.

Hydinový závin plnený zeleninou - príprava

    Kurča umyjeme, zbavíme kože a vykostíme.
    Kuracie mäso jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
    Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame. Šampiňóny očistíme
    a pokrájame na malé rezance.
    Mrkvu, šampiňóny spolu s hráškom a kukuricou poukladáme
    na mäso, posypeme vegetou, zvinieme a uchytíme niťou alebo špajľou.
    Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme
    na rezance pokrájaný pór, pridáme závin, podlejeme malým množstvom vriacej vody a dáme piecť domäkka do rozohriatej rúry na 45 minút.
    Podľa potreby podlievame vodou.
    Pokrájané plátky závinu podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou a poliate výpekom.

Vaše názory

(5/5)
Top