Mäso v kuse dáme variť do 1 a 1/2 l vody.
Po hodine varenia pridáme na rezance pokrájané 3 cvikle a na kolieska pokrájanú cibuľu.
Varíme na miernom ohni 15 min.
Medzitým pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, pór na kolieska a kapustu na rezance a potom opražíme na masle a pridáme do hrnca k mäsu.
Osobitne uvaríme v malom množstve vody 2 na kolieska pokrájane cvikle spolu s bobkovým listom a cesnakom.
Uvarené mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do vývaru. Precedíme doň aj vodu v ktorej sme varili osobitne cviklu.
Boršč okoreníme mletým čiernym korením, octom, paradajkovým pretlakom.
Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou, kôprom a pažítkou. Kyslú smotanu dávame až do taniera.