Ukrajinský boršč
Kategória: 
30 dkg chudého bôčika alebo hovädzie mäso, 5 malých cvikiel, 2 cibule, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 zeler, 2 zemiaky, 1 pór, 2-3 strúčiky cesnaku, 1/2 menšej kapusty, 1 PL masla, 3 PL paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, bobkový list, ocot 1/4 l kyslej smotany petržlenová vňať, kôpor, pažítka.

Ukrajinský boršč - príprava

    Mäso v kuse dáme variť do 1 a 1/2 l vody.
    Po hodine varenia pridáme na rezance pokrájané 3 cvikle a na kolieska pokrájanú cibuľu.
    Varíme na miernom ohni 15 min.
    Medzitým pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, pór na kolieska a kapustu na rezance a potom opražíme na masle a pridáme do hrnca k mäsu.
    Osobitne uvaríme v malom množstve vody 2 na kolieska pokrájane cvikle spolu s bobkovým listom a cesnakom.
    Uvarené mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do vývaru. Precedíme doň aj vodu v ktorej sme varili osobitne cviklu.
    Boršč okoreníme mletým čiernym korením, octom, paradajkovým pretlakom.
    Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou, kôprom a pažítkou. Kyslú smotanu dávame až do taniera.
Top