Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Ukrajinský boršč
Kategória:
30 dkg chudého bôčika alebo hovädzie mäso,
5 malých cvikiel,
2 cibule,
1 mrkva, 1 petržlen, 1 zeler, 2 zemiaky, 1 pór, 2-3 strúčiky cesnaku, 1/2 menšej kapusty, 1 PL masla, 3 PL paradajkového pretlaku,
soľ, čierne korenie, bobkový list, ocot
1/4 l kyslej smotany
petržlenová vňať, kôpor, pažítka.
Ukrajinský boršč - príprava
Mäso v kuse dáme variť do 1 a 1/2 l vody.
Po hodine varenia pridáme na rezance pokrájané 3 cvikle a na kolieska pokrájanú cibuľu.
Varíme na miernom ohni 15 min.
Medzitým pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, pór na kolieska a kapustu na rezance a potom opražíme na masle a pridáme do hrnca k mäsu.
Osobitne uvaríme v malom množstve vody 2 na kolieska pokrájane cvikle spolu s bobkovým listom a cesnakom.
Uvarené mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do vývaru. Precedíme doň aj vodu v ktorej sme varili osobitne cviklu.
Boršč okoreníme mletým čiernym korením, octom, paradajkovým pretlakom.
Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou, kôprom a pažítkou. Kyslú smotanu dávame až do taniera.
Podobné recepty
Ukrajinský boršč - príprava
Po hodine varenia pridáme na rezance pokrájané 3 cvikle a na kolieska pokrájanú cibuľu.
Varíme na miernom ohni 15 min.
Medzitým pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, pór na kolieska a kapustu na rezance a potom opražíme na masle a pridáme do hrnca k mäsu.
Osobitne uvaríme v malom množstve vody 2 na kolieska pokrájane cvikle spolu s bobkovým listom a cesnakom.
Uvarené mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do vývaru. Precedíme doň aj vodu v ktorej sme varili osobitne cviklu.
Boršč okoreníme mletým čiernym korením, octom, paradajkovým pretlakom.
Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou, kôprom a pažítkou. Kyslú smotanu dávame až do taniera.