Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Najlepšie veterníky
Kategória:
6 dl vody, soľ, 180 g oleja, 10 vajec.
Plnka :
l mlieka, 2 ks Palmarin, 400 g cukor, 4 Zlaté klasy, ananásová príchuť
Najlepšie veterníky - príprava
Do väčšej nádoby nalejeme 6 dl vody, posolíme, pridáme
180 g oleja.
Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.
Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding.
Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť.
Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.
Podobné recepty
Najlepšie veterníky - príprava
180 g oleja.
Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.
Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding.
Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť.
Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.