4 vajcia,
200 g práškového cukru,
1 vanilínový cukor,
200 g hladkej múky špeciál,
1 vrecúško prášku do pečiva,
1 dl oleja,
1 dl vody,
kakao,
hrozienka,
čokoládová poleva,
tuk a múka na prípravu formy
Bábovka s čokoládovou polevou - príprava
Žĺtky vymiešame dopenista s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame
do masy.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a posypeme hrozienkami.
Druhú polovicu prifarbíme kakaom (1 kopcovitá lyžica), vlejeme do formy a upečieme.
Bábovku vyklopíme a po vychladnutí polejeme roztopenou čokoládou.