Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Šalátový kráľ
Kategória: 
1 stredne veľkú ciabattu alebo bielu francúzsku bagetu, 3 PL olivového oleja , 2 kusy kuracích pŕs bez kože a kostí , 1 väčšiu hlávku ľadový šalát, Na dressing: 1 hlavičku cesnaku , 2 kusy sardel z konzervy , 5 PL majonézy , 1 PL bieleho vínneho octu , 4 PL jemne strúhaného parmezánu , 1/4 hrnčeka nastrúhaných hobliniek z parmezánu

Šalátový kráľ - príprava

    Krutóny: Rozohrejeme trúbu.
    Ciabattu alebo bagetu natrháme na väčšie kúsky, prípadne narežeme nožom.
    Jednotlivé kúsky umiestnime na plech vystlatý alobalom, ktorý najprv jemne potrieme olivovým olejom.
    Kúsky pečiva mierne osolíme, najlepšie hrubozrnnou morskou soľou, a celý plech jemne potriasame, aby olej a soľ rovnomerne ochutili jednotlivé kúsky.
    Potom necháme piecť 8 - 10 minút za občasného otáčania krutónov, až kým sa neopečú do zlatohnedá.
    Ugrilujeme kuracie mäso.
    Kuracie prsia potrieme olivovým olejom, jemne ochutíme soľou a čerstvým mletým korením.
    Prudko opečieme z obidvoch strán na rozohriatom olivovom oleji.
    Dávame pozor, aby sa nám mäso nepripálilo.
    Ak sme kuracie prsia opiekli minimálne 4 minúty z každej strany, na najhrubšej časti pŕs jemným zapichnutím ostrého noža skontrolujeme, či je mäso hotové.
    Šťava z neho by mala byť číra, bez náznaku ružovkastej farby.
    Dressing: Na dosku položíme neolúpané strúčiky cesnaku, plochou stranou čepele na ne zatlačíme a prstami odstránime šupku.
    Cesnak pretlačíme cez lis do pripravenej misky, pridáme sardely nasekané na malé kúsky a vidličkou zmiešame
    s cesnakom.
    Potom prisypeme strúhaný parmezán, majonézu a ocot.
    Všetko spolu dobre premiešame až vznikne masa polohustá podobná jogurtu.
    Ak je dressing príliš hustý, môžeme ho rozriediť ešte niekoľkými kvapkami olivového oleja.
    Ugrilované kuracie prsia ostrým nožom nakrájame na väčšie kúsky.
    Do pripravenej šalátovej misy natrháme väčšie kúsky čerstvého očisteného šalátu a zmiešame s 2/3 dressingu, pridáme niekoľko kúskov mäsa, niekoľko krutónov a jemne premiešame.
    Nakoniec šalát zvrchu posypeme ostatnými krutónmi a kúskami mäsa, hoblinkami parmezánu a pokvapkáme zvyškom dressingu
    a podávame, prípadne môžeme pripraviť jednotlivé porcie.
Top