Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Sleďový šalát
Kategória:
1 väčší zemiak ,
1 pohár varenej cvikly po odkvapkaní,
1 malé kyslasté jablko ,
200 g varenej šunky (vcelku) ,
200 g sleďových matjesových filiet ,
2 kyslé uhorky ,
1 ČL horčice ,
200 g kyslej smotany ,
soľ ,
čerstvo pomleté čierne korenie ,
petržlenová vňať
Sleďový šalát - príprava
Neošúpaný zemiak uvaríme a necháme vychladnúť.
Cviklu precedíme a necháme odkvapkať.
Jablko olúpeme, jadrovník vykrojíme, zemiak ošúpeme. Horčicu vymiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme.
Cviklu, jablko, zemiak, šunku, slede (matjesy) a uhorky pokrájame na malé kocky.
Všetko dáme do veľkej misy, pridáme ochutenú smotanu
a dôkladne premiešame.
Necháme dobre vychladnúť.
Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Sleďový šalát - príprava
Cviklu precedíme a necháme odkvapkať.
Jablko olúpeme, jadrovník vykrojíme, zemiak ošúpeme. Horčicu vymiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme.
Cviklu, jablko, zemiak, šunku, slede (matjesy) a uhorky pokrájame na malé kocky.
Všetko dáme do veľkej misy, pridáme ochutenú smotanu
a dôkladne premiešame.
Necháme dobre vychladnúť.
Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.