Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Šalát z ružičkového kelu
Kategória: 
500 g ružičkového kelu , 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany podľa chuti , šťavu z jedného citróna , 2 malé cibule , 3 až 4 paradajky , soľ , trochu čerstvej petržlenovej vňate

Šalát z ružičkového kelu - príprava

    Ružičkový kel umyjeme a varíme asi 15 minút v mierne osolenej vriacej vode.
    Uvarený kel scedíme, necháme trochu vychladnúť a ružičky kelu v závislosti od veľkosti a vlastného gusta nakrájame na polovice alebo na štvrtiny.
    Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, paradajky na osminky.
    Všetky suroviny spolu premiešame a zalejeme jogurtom zmiešaným so soľou.
    Šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
    Podávame teplý alebo studený s pečivom alebo ako prílohu k mäsu.
Top