Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Kurča na paradajkach
Kategória: 
1 kurča, 80 g stuženého tuku alebo 4 PL oleja, 400 g cibule, 4 až 5 paradajok, 1 PL kečupu, 1 dl bieleho vína (vývaru), 1 PL citrónovej šťavy, zväzok petržlenovej vňate, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

Kurča na paradajkach - príprava

    Očistené kurča rozporcujeme na menšie kúsky, posolíme, okoreníme a na stuženom tuku alebo oleji udusíme vo veľkej panvici pod pokrievkou spolu s cibuľou pokrájanou na jemno a pokrájanými paradajkami asi 10 min.
    Potom prilejeme víno alebo vývar, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme lyžicou kečupu, premiešame aj s posekanou petržlenovou vňaťou a udusíme do mäkka.
    Podávame so zemiakmi, ryžou alebo s chlebom.

    Obmena:
    Podobným spôsobom môžeme na cibuli, paradajkach a paprike upiecť v rúre kuracie stehná.
    Vopred však na nich urobíme zárezy, potrieme ich citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, do zárezov dáme kúsky údenej slaninky a necháme v chlade odstáť asi hodinu, až potom dáme piecť.
Top