Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Krémová polievka
Kategória:
600 g ružičkového kelu ,
2 cibule ,
50 g masla ,
750 ml zeleninového vývaru ,
150 ml smotany na varenie ,
2 ČL citrónovej šťavy ,
muškátový oriešok ,
soľ ,
mleté čierne korenie ,
trochu čerstvej petržlenovej vňate ,
kyslú smotanu na ozdobenie
Krémová polievka - príprava
Ružičky kelu očistíme a rozrežeme na polovice.
Vložíme do mierne osolenej vody a privedieme do varu. Varíme asi 15 minút na miernom ohni tak, aby zelenina nebola úplne mäkká.
Nakoniec vodu zlejeme.
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a v hrnci osmažíme
na masle.
Uvarený ružičkový kel pridáme k cibuli a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.
Necháme asi 8 minút variť, potom stiahneme z plameňa.
Do polievky opatrne primiešame smotanu na varenie a všetko rozmixujeme ručným mixérom.
Ochutíme mletým čiernym korením, soľou, citrónovou šťavou
a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Polievku na tanieroch ochutíme lyžicou kyslej smotany
a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Krémová polievka - príprava
Vložíme do mierne osolenej vody a privedieme do varu. Varíme asi 15 minút na miernom ohni tak, aby zelenina nebola úplne mäkká.
Nakoniec vodu zlejeme.
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a v hrnci osmažíme
na masle.
Uvarený ružičkový kel pridáme k cibuli a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.
Necháme asi 8 minút variť, potom stiahneme z plameňa.
Do polievky opatrne primiešame smotanu na varenie a všetko rozmixujeme ručným mixérom.
Ochutíme mletým čiernym korením, soľou, citrónovou šťavou
a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Polievku na tanieroch ochutíme lyžicou kyslej smotany
a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.