Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Zeleninová štrúdľa
Kategória: 
450 g lístkového cesta, 100 g stopkatého zeleru, 1 mrkva, 500 g brokolice, 1 červená paprika, soľ, korenie, muškátový oriešok, 200 g kyslej smotany,, 3 vajcia, 100 g postrúhaného tvrdého syra, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 50 g masla, 100 g slaniny (môžete vynechať)

Zeleninová štrúdľa - príprava

    Zeler, mrkvu, brokolicu a papriku očistíme a nadrobno pokrájame.
    Všetko povaríme v horúcej osolenej vode asi 1 až 2 minúty. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
    Smotanu, vajcia, syr, bylinky, soľ, korenie a muškátový oriešok zmiešame a pridáme k zelenine.
    Cibuľu a cesnak ošúpeme, nasekáme a do zlatista opečieme aj so slaninou pokrájanou na kocky.
    Rúru zohrejeme na 180°C.
    Vyvaľkáme cesto, pokvapkáme roztopeným maslom, naložíme opečenú cibuľu s cesnakom a zeleninovú zmes, opatrne zrolujeme a uložíme na pomastený plech vyložený papierom
    na pečenie.
    Okraje dobre pritlačíme, aby plnka nevytiekla.
    Pečieme 35 minút, občas pretrieme zvyšným maslom.
Top