Kyslá šošovicová polievka
Kategória: 
šošovica, zemiaky, olej, cibuľa, mletá sladká červená paprika, 250 ml kyslej smotany, hladká múka, mleté čierne korenie, soľ

Kyslá šošovicová polievka - príprava

    Dáme variť deň vopred namočenú šošovicu.Keď je polomäkká, pridáme nadrobno nakrájané zemiaky.Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,pridáme mletú sladkú červenú papriku.Keď je cibuľa "dosklovita",vylejeme k nej šošovicu so zemiakmi,podľa potreby ešte prilejeme vodu, osolíme,okoreníme mletým čierným korením.Na troške oleja opražíme 1 PL hladkej múky,pridáme do polievky.Nakoniec v kyslej smotane rozmiešame 1-2 PL hladkej múky a vylejeme do polievky.Necháme zovrieť, dochutíme soľou.
Top