Kuracie palacinky
Kategória: 
12 ks slaných palaciniek, 1 kg kuracích pŕs, 3 dkg masla, 1 cibuľa, 1,5 l mäsového vývaru, 1 dcl bieleho vína, 2 vaječné žĺtky, 2 dcl smotana, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 3 dkg parmezánu, mleté čierne korenie, soľ

Kuracie palacinky - príprava

    Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením.
    Mäso opečieme, zalejeme vývarom a vínom a dusíme.
    Následne mäso vyberiem a pokrájame na kúsky, vrátime do omáčky.
    Žĺtky so smotanou rozmiešame, pridáme trochu omáčky a na malom ohni zahustíme.
    Asi 1 1/2 dcl odložíme nabok, zvyšok primiešame do omáčky
    s mäsom a vňaťou.
    Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky, zvinieme.
    Na vymastenom plechu ich zalejeme zvyšnou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
    Pečieme asi 30 minút.
Top