1 kg zemiakov , 1 cibuľa , 4 lyžice oleja ,2 strúčiky cesnaku , 250 ml vývaru zo slepačieho bujónu , 3 lyžice octu , 1 lyžička horčice , soľ ,korenie , 100 g hlávkového šalátu , 80 g nakrájanej slaniny
Zemiakový šalát so slaninou - príprava
Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode.
Zlejeme a sprudka schladíme pod studenou vodou.
Potom zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.
Zahrejeme vývar z bujónu.
Ošúpanú cibuľu a cesnak nadrobno nasekáme a pridáme
do vývaru.
Vývar nalejeme na zemiaky. Asi po 30 minútach zlejeme tekutinu, ktorá sa nevsiakla.
Na dresing ušľaháme 4 lyžice oleja s octom, horčicou, soľou a korením. Vmiešame do zemiakov.
Hlávkový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky.
V panvici necháme rozpustiť slaninu.
Pridáme do šalátu a ešte raz všetko dôkladne premiešame.