Jablkový šťavnatý koláč
6 vajec, 150 g práškového cukru, 70 g kryštálového cukru, 1,5 dl oleja, 1 dl mlieka, 120 g polohrubej múky, pol vrecka prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 1 kg jabĺk, čokoládovú polevu.

Jablkový šťavnatý koláč - príprava

    Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a potom postupne pridávame olej, mlieko, kakao a múku premiešanú s práškom do pečiva.
    Cesto vylejem na pomastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
    Postrúhané jablká zmiešame s bielkovým snehom, ktorý sme vyšľahali s kryštálovým cukrom.
    Jablkovú hmotu navrstvíme na upečené cesto a ešte asi 20 minút dopekáme pri strednej teplote.
    Po vychladnutí polejeme koláč čokoládovou polevou.
    Po stuhnutí nakrájame na úhľadné rezy.
Top