Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Ravioli s rybacou plnkou
Kategória:
Cesto: 300 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ. Plnka: 300 g rybacích filiet, napr. tresky, 2 PL citrónovej šťavy, 1 cibuľa, 1 PL masla, 1 ČL nasekaného tymianu, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.
Omáčka: 200 ml rybacieho vývaru, 50 ml suchého bieleho vína, 1 cibuľa, 1 PL masla, 2 ČL hladkej múky.
Ravioli s rybacou plnkou - príprava
Múku, vajcia a soľ spracujeme na vláčne cesto, ktoré necháme 20 minút odpočívať.
Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na horúcom masle, pridáme tymian a všetko opečieme dosklovita.
Rybu nasekáme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Cesto dôkladne rozvaľkáme, pokrájame na dlhé široké pásiky, ktoré poukladáme na pomúčenú dosku a nakrájame
na 10 x 10 cm veľké štvorce.
Čajovou lyžičkou kladieme na štvorce rybaciu plnku, prehneme ich do tvaru trojuholníka a okraje dobre stlačíme. Plnené cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty.
Na omáčku očistíme a najemno nasekáme cibuľu.
V malom hrnci zohrejeme maslo, pridáme cibuľu a jemne posypeme múkou.
Prilejeme víno, rybací vývar a varíme 5 minút.
Podľa chuti pridáme soľ a korenie.
Ravioli scedíme a podávame s omáčkou.
Podobné recepty
Ravioli s rybacou plnkou - príprava
Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na horúcom masle, pridáme tymian a všetko opečieme dosklovita.
Rybu nasekáme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Cesto dôkladne rozvaľkáme, pokrájame na dlhé široké pásiky, ktoré poukladáme na pomúčenú dosku a nakrájame
na 10 x 10 cm veľké štvorce.
Čajovou lyžičkou kladieme na štvorce rybaciu plnku, prehneme ich do tvaru trojuholníka a okraje dobre stlačíme. Plnené cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty.
Na omáčku očistíme a najemno nasekáme cibuľu.
V malom hrnci zohrejeme maslo, pridáme cibuľu a jemne posypeme múkou.
Prilejeme víno, rybací vývar a varíme 5 minút.
Podľa chuti pridáme soľ a korenie.
Ravioli scedíme a podávame s omáčkou.