Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Treska s pomarančovou omáčkou
Kategória:
4 ks morskej tresky,
200 g brokolice (ružičky) ,
150 g zelenej fazuľky,
150 g cukiny (nakrájanej na kolieska) ,
mleté biele korenie ,
soľ ,
citrónová šťava ,
hladká múka,
olej
OMÁČKA:
1 veľká cibuľa ,
2 veľké mrkvy ,
1 pór ,
3 listy stonkového zeleru ,
100 g masla ,
300 ml bieleho vína ,
500 ml hydinového vývaru(bujónová kocka),
1 pomaranč
Treska s pomarančovou omáčkou - príprava
Brokolicu, fazuľku a cukinu povaríme v slanej vode
Omáčka: Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu a pór pokrájame na tenké kolieska, zelerové stonky na prúžky.
Pokrájanú zeleninu opečieme napolovici masla a 2-3 minúty popražíme.
Osolíme, podlejeme vínom a dusíme 10 – 15 minút.
Potom pridáme hydinový vývar a povaríme.
Zeleninovú zmes v hrnci rozmixujeme, primiešame zvyšok masla a postrúhanú pomarančovú kôru.
Pomaranč zbavíme kôry a bielej dužiny.
Očistené pomarančové mesiačiky vložíme do omáčky – už nevaríme.
Umytú rybu dobre nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime múkou a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme.
Uvarenú zeleninu zľahka zohrejemena panvici s olivovým olejom a podávame s rybou a pomarančovou omáčkou
Treska s pomarančovou omáčkou - príprava
Omáčka: Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu a pór pokrájame na tenké kolieska, zelerové stonky na prúžky.
Pokrájanú zeleninu opečieme napolovici masla a 2-3 minúty popražíme.
Osolíme, podlejeme vínom a dusíme 10 – 15 minút.
Potom pridáme hydinový vývar a povaríme.
Zeleninovú zmes v hrnci rozmixujeme, primiešame zvyšok masla a postrúhanú pomarančovú kôru.
Pomaranč zbavíme kôry a bielej dužiny.
Očistené pomarančové mesiačiky vložíme do omáčky – už nevaríme.
Umytú rybu dobre nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime múkou a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme.
Uvarenú zeleninu zľahka zohrejemena panvici s olivovým olejom a podávame s rybou a pomarančovou omáčkou