Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Zemiakové knedle k údenému mäsu
Kategória:
100 g zemiakov, 300 g polohrubej múky ,žĺtok , 1 lyžica soli , 1 lyžica masla
Zemiakové knedle k údenému mäsu - príprava
Uvarené a pretlačené zemiaky spracujeme s výberovou polohrubou múkou, žĺtkom, soľou a maslom.
Z cesta vytvarujeme hrubší šúľok rukami namočenými
v studenej vode.
Čistú plátenú handričku namočíme, šúľok do nej zabalíme
a varíme podľa veľkosti 30-40 minút v slanej vode.
Niťou krájame na úhľadné plátky.
Takto pripravené zemiakové cesto môžeme použiť aj na prípravu slivkových knedlí, lokší, šúľancov, bryndzových pirohov a pod.
Podobné recepty
Zemiakové knedle k údenému mäsu - príprava
Z cesta vytvarujeme hrubší šúľok rukami namočenými
v studenej vode.
Čistú plátenú handričku namočíme, šúľok do nej zabalíme
a varíme podľa veľkosti 30-40 minút v slanej vode.
Niťou krájame na úhľadné plátky.
Takto pripravené zemiakové cesto môžeme použiť aj na prípravu slivkových knedlí, lokší, šúľancov, bryndzových pirohov a pod.