Zeleninová fašírka
Kategória: 
2 rožky, 100 g Liptovskej salámy, 50 g tvrdého syra, 1 menšia mrkva, 2 väčšie ružičky karfiolu, 3 – 4 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 200 g strúhanky, 3 – 4 dcl oleja

Zeleninová fašírka - príprava

    Vopred namočené rožky vyžmýkame.
    Karfiol uvaríme. Keď vychladne, pridáme ho k rožkom, nastrúhame k nemu mrkvu, syr a salámu na väčšom strúhadle. K zmesi pridáme pretlačený cesnak a vajce.
    Vytvarujeme guľky o priemere 8 – 10 cm, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji.
    Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby