Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Filé so sezamovou kôrkou
Kategória:
80 dkg plátkov rybieho, citrónová šťava ,
strúhanka ,
6 lyžíc sezamových zrniečok ,
1 lyžička sójovej omáčky, 2 vajcia ,
4 lyžice polohrubej múky, mleté čierne korenie,
soľ, olej na vyprážanie
Omáčka: 200 ml šľahačkovej smotany ,
2 lyžice balzamového octu ,
2 lyžičky cukru, štvrť lyžičky mletého čierneho korenia ,
1 lyžička soli, nasekaný kôpor
Filé so sezamovou kôrkou - príprava
Plátky ryby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať.
Múku nasypeme do hlbokého taniera. Vajcia rozhabarkujeme, osolíme a okoreníme.
Sezamové zrnká za stáleho miešania nasucho opražíme
na panvici do zlatožlta.
Zalejeme sójovou omáčkou a vypražíme dosucha.
Odstavíme a zmiešame so strúhankou.
Osušené kúsky ryby obalíme v múke, vo vajci a v sezamovej strúhanke.
Obal mierne pritláčame.
V panvici rozpálime olej a kúsky ryby v ňom z oboch strán opražíme do bledohneda.
OMÁČKA: Všetky suroviny v miske dobre vymiešame a necháme pri izbovej teplote zhustnúť.
Pred podávaním môžeme dochutiť nasekaným kôprom.
Podobné recepty
Filé so sezamovou kôrkou - príprava
Múku nasypeme do hlbokého taniera. Vajcia rozhabarkujeme, osolíme a okoreníme.
Sezamové zrnká za stáleho miešania nasucho opražíme
na panvici do zlatožlta.
Zalejeme sójovou omáčkou a vypražíme dosucha.
Odstavíme a zmiešame so strúhankou.
Osušené kúsky ryby obalíme v múke, vo vajci a v sezamovej strúhanke.
Obal mierne pritláčame.
V panvici rozpálime olej a kúsky ryby v ňom z oboch strán opražíme do bledohneda.
OMÁČKA: Všetky suroviny v miske dobre vymiešame a necháme pri izbovej teplote zhustnúť.
Pred podávaním môžeme dochutiť nasekaným kôprom.