Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Cestoviny s kuracím mäsom po čínsky
Kategória:
½ kg kuracieho mäsa, ½ kg póru a cibule, 0.4 kg bielej kapusty, ¼ kg mrkvy, ½ špagiet, olej, cesnak, sójová omáčka, soľ
Cestoviny s kuracím mäsom po čínsky - príprava
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a vypražíme na rezance nakrájané kuracie mäso, ktoré sme deň predtým naložili do sójovej omáčky a cesnaku.
Mäso podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
Medzitým na troške oleja dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór.
Potom podlejeme vodou a pridáme rezance z 2/3 bielej kapusty a dusíme do mäkka.
Keď je podusené mäso aj kapusta s cibuľou a pórom mäkké, všetko zmiešame s čerstvo uvarenými ešte teplými špagetami, osolíme a necháme uležať cca 10 min.
Pri podávaní vmiešame do zmesi zvyšok nadrobno nakrájanej čerstvej nedusenej kapusty a nastrúhanú mrkvu.
Cestoviny s kuracím mäsom po čínsky - príprava
Mäso podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
Medzitým na troške oleja dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór.
Potom podlejeme vodou a pridáme rezance z 2/3 bielej kapusty a dusíme do mäkka.
Keď je podusené mäso aj kapusta s cibuľou a pórom mäkké, všetko zmiešame s čerstvo uvarenými ešte teplými špagetami, osolíme a necháme uležať cca 10 min.
Pri podávaní vmiešame do zmesi zvyšok nadrobno nakrájanej čerstvej nedusenej kapusty a nastrúhanú mrkvu.