Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Kapustnica
Kategória: 
1 – 1,5 kg kvasenej kapusty aj s vodou, voda, 300 g štipľavej klobásy, 300 g jemnej klobásy, 300 g čabianskej klobásy, celé čierne korenie, sušené huby, bobkový list, polievkové korenie

Kapustnica - príprava

    Pokrájanú kvasenú kapustu varíme so sušenými hubami, čiernym korením a bobkovým listom v primeranom, nie veľkom množstve vody.
    V polovici varenia postupne pridávame klobásu. Ustavične chutnáme. Na korekciu chuti, najmä slanosti, používame polievkové korenie.
    Nakoniec prilejeme kapustnú vodu, podľa toho, nakoľko chceme mať kapustnicu kyslú. Povaríme.
    Kapustnica musí byť hustá, aby v nej lyžica stála. Podávame s bielym chlebom

Vaše názory

(5/5)
Top