Filé so syrom a smotanou
Kategória: 
600 g filé, 250 ml smotany, 200 g tvrdého syra, 2 vrchovaté lyžice masla, soľ, zmes korenia na ryby, kmín, červená kápia, petržlen, čerstvá alebo sušená pažítka.

Filé so syrom a smotanou - príprava

    Maslo necháme rozpustiť v hlbšej panvici.
    Naukladáme na ňu filé a dusíme, kým sa nerozpadne na kúsky. Podusené filé podľa chuti osolíme a posypeme kmínom
    a korením na ryby.
    Potom filé zalejeme smotanou, prehrejeme (nevaríme)
    a odstavíme z ohňa.
    Nastrúhame syr a pridáme ho k rybiemu mäsku.
    Nakoniec ozdobíme červenou kápiou, pažítkou a petržlenom. Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami.
Top