Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Baba s údeným mäsom
Kategória:
1 000 g bravčového údeného mäsa,
250 g domácej klobásy,
100 g slaniny,
250 ml vývaru,,
10 ks žemlí,
6 vajec,
petržlenová vňať,
cibuľa,
mleté čierne korenie,
soľ
Baba s údeným mäsom - príprava
Mäso, klobásu a slaninu uvaríme domäkka, žemle pokrájame
na väčšie kocky a zalejeme vývarom.
Pridáme na kúsky pokrájané mäso a klobásu.
Ochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom.
Pridáme opraženú slaninu a 5 žĺtkov, ktoré rozmiešame
vo vlažnom vývare.
Všetko spolu premiešame.
Na zjemnenie chuti vmiešame do hmoty vyšľahané bielky
z 5 vajec.
Do vymasteného pekáča vložíme hmotu a povrch potrieme rozšľahaným vajcom.
Babu pečieme, kým nie je ružová.
Najchutnejšia je teplá, ale výborne chutí i studená.
Baba s údeným mäsom - príprava
na väčšie kocky a zalejeme vývarom.
Pridáme na kúsky pokrájané mäso a klobásu.
Ochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom.
Pridáme opraženú slaninu a 5 žĺtkov, ktoré rozmiešame
vo vlažnom vývare.
Všetko spolu premiešame.
Na zjemnenie chuti vmiešame do hmoty vyšľahané bielky
z 5 vajec.
Do vymasteného pekáča vložíme hmotu a povrch potrieme rozšľahaným vajcom.
Babu pečieme, kým nie je ružová.
Najchutnejšia je teplá, ale výborne chutí i studená.