600 g bravčových kotliet , 100 g oleja , 80 g cesnaku , 200 g smotany , 2 lyžice brandy , 50 g masla ,
1 kocka masoxu, petržlenová vňať , pažitka , biele korenie , soľ
Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou - príprava
Bravčové kotlety vykostíme a zbavíme blán a tuku, umyté plátky mäsa potrieme ľahko cesnakom, sladkou paprikou, posypeme bielym korením, zalejeme olejom a necháme chvíľku odpočinúť.
Plátky mäsa pozvoľna opekáme na železnej panvičke
z obidvoch strán.
Opečené plátky vyberieme a dáme na panvičku rozohriať maslo, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, ľahko dusíme
a zalejeme smotanou.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pažítku, brandy, rozmrvíme masox , vložíme mäso a krátko povaríme.
Pokiaľ je omáčka príliš hustá, zriedime ju vodou.