Kapor na zemiakoch
Kategória: 
4 porcie kapra, 1 kg zemiakov, 1 lyžica masti na vymastenie misy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, 1 citrón, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ

Kapor na zemiakoch - príprava

    Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame
    na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy.
    Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou
    a rascou.
    Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji.
    Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a vložíme k cibuli.
    Osmaženého kapra s cibuľou dáme do misy na poukladané zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.
Top