Kivi koláč
4 vajcia, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl vody, 1 dcl oleja, 2 lyžice kakaového prášku Na plnku: 2 tvarohy (2 x 250 g), 15 dkg kryštálového cukru, kvapka Umu (bývalý rum), 1 rastlinný tuk, 1 vanilkový cukor Na polevu: 1 kivi džús v prášku, 1 KL kryštálového cukru, 2 ks maizeny - Zlatý klas, 5 ks čerstvých kivi

Kivi koláč - príprava

    Žĺtky rozmiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, olej, kakaový prášok a prášok do pečiva. Cesto dáme zapiecť do rúry.
    Necháme vychladnúť.
    Zatiaľ spravíme plnku. Do misy dáme tvaroh, kryštálový cukor, kvapku Umu, rastlinný tuk a vanilkový cukor. Rozmiešame a dáme na upečené vychladnuté cesto.
    Spravíme si polevu.
    Džús zohrejeme s maizenou a kryštálovým cukrom. Kivi poukladáme na tvarohovú plnku. Polevu vylejeme na hotový koláč.
Top