Cukety plnené kuracou pečeňou
Kategória: 
3 cukety, 500 g kuracích pečienok, 1 väčšia cibuľa, 2 lyžice olivového oleja (môže byť aj rastlinný), 1 lyžica kečupu, 1 lyžička vegety, 3–4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 200 g nastrúhaného eidamu, 6 paradajok, mleté čierne korenie, soľ

Cukety plnené kuracou pečeňou - príprava

    Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané pečienky a opražíme.
    Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou vydlabeme dužinu, nakrájame na kocky a pridáme k orestovaným pečienkam. Vydlabané cukety hneď osolíme, aby pustili šťavu.
    Pečienky ochutíme kečupom, korením a vegetou.
    Pridáme paradajky nakrájané na kolieska a dusíme.
    Do zmesi dáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, 2/3 nastrúhaného eidamu a úplne na záver osolíme. Premiešame a odstavíme z ohňa.
    Pripravené cukety pokvapkáme olivovým olejom a vložíme
    do pekáča vystlaného alobalom.
    Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút.
    Predpečené cukety vyberieme, naplníme zmesou a pečieme ešte 30 minút.
    Pred dopečením povrch posypeme zvyšným syrom a necháme
    5 minút dopiecť dozlata.
    Podávame s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.
Top